voor verzoeken en info bel 010 403 03 03

Gereduceerde tarieven watertaxi tijdens de Wereldhavendagen

Voor € 3 p.p. naar alle evenementen op 7, 8 en 9 september. Voorverkoop gestart!

Plattegrond Wereldhavendagen 2018

De Wereldhavendagen staan weer voor de deur. Dit jaar worden ze gehouden op 7, 8 en 9 september. Op het programma staan opnieuw tientallen attracties, optredens, excursies en demonstraties op en rond de Nieuwe Maas, de Erasmusbrug en de aangrenzende rivierkades. Het thema is ditmaal Energize. In alle onderdelen van het festival zal ruim aandacht worden geschonken aan de voortrekkersrol die de Rotterdamse haven vervult op het gebied van schone energie.

Stap op en af bij 9 steigers

Watertaxi Rotterdam is deze 41-ste editie officieel partner van de Wereldhavendagen. Dat betekent dat we al het vervoer over water van bezoekers voor onze rekening nemen, zodat niemand meer een evenement hoeft te missen. Onze watertaxi’s vervoeren je snel naar alle locaties van het festival. Dat doen we tegen een gereduceerd rittarief van € 3 per volwassene en € 1,50 per kind (t/m 12 jaar) en vanaf 9 verschillende steigers in ons vaargebied Centrum. Je herkent ze vanzelf aan de geelzwarte festivalvlaggen bij elke aanlegplaats en op het kaartje hierboven.

De gereduceerde ritprijzen zijn geldig tijdens het gehele weekend in de zone Centrum. Tickets zijn bij alle 9 festivalsteigers bij een van onze stewards verkrijgbaar. Ze kunnen nu al en ook gedurende de Wereldhavendagen worden gekocht en afgehaald (hier alleen betaling met pin) op ons basisstation op de Wilhelminapier.

Let op:

Tijdens de openingsuren van de Wereldhavendagen (vrijdag 7 september van 10.00-18.00 uur, zaterdag 8 september van 10.00-18.00 uur, en zondag 9 september van 10.00-18.00 UUR) verzorgen we vooral ritten naar de festivalsteigers. Alle overige aanlegplaatsen in de zone Centrum zijn dan buiten gebruik, met uitzondering van de volgende aanlegplaatsen: Müllerpier/St.-Jobshaven (69), Katendrechtse Hoofd (54), Wilhelminaplein (40) en Boompjes (43). Vanaf deze haltes brengen we passagiers naar de steigers in de zones West en Oost en vice versa. Hierbij hanteren we het normale tarief.

Tijdens het gehele weekend van 7, 8 en 9 september is het niet mogelijk ritten en rondvaarten te reserveren.

Doordat er tijdens de Wereldhavendagen ook evenementen op de Nieuwe Maas zelf plaatsvinden, moeten onze schippers rekening houden met stremmingen voor alle scheepvaart in zone Centrum. Dat is onder andere op zaterdagavond tussen 20.30-23.00 uur het geval tijdens het vuurwerk, en op zaterdag- en zondagmiddag van 13.15-14.15 uur.

De steiger Katendrecht/Provimi (52) is op zaterdag vanaf 16.00 uur gesloten in verband met De Nacht van de Kaap, het festival dat gelijktijdig met de Wereldhavendagen 2018 plaatsvindt.

Meer informatie over de Wereldhavendagen 2018 vind je op wereldhavendagen.nl. Voor inlichtingen over de watertaxidiensten tijdens het festival: mail naar info@watertaxirotterdam.nl of bel 010-4030303.