voor verzoeken en info bel 010 403 03 03

Per 1 januari: de watertaxi onderhoudt voortaan alle Rotterdamse veerdiensten

Nieuwe verbinding Marconistraat/M4H-RDM/Heijplaat vervangt lijn 18 Waterbus

elekrtische watertaxi-s insta

Per 1 januari 2022 onderhoudt de vloot van Watertaxi Rotterdam voortaan deze vier veerdiensten in de stad:

  • In zone West tussen Marconistraat/M4H en RDM/Heijplaat
  • Extra spitsdienst Hotel New York-Willemskade-RDM/Heijplaat
  • In zone Centrum tussen Charloisse Hoofd en Katendrechtse Hoofd
  • In zone Oost tussen Plantagelaan en Piekstraat

Veerdienst Marconistraat/M4H-RDM/Heijplaat

De oversteek naar RDM/Heijplaat (halte 92) wordt met ingang van 1 januari gemaakt vanaf watertaxihalte Marconistraat (87) in Merwe-Vierhavens (M4H).

De bestaande oeverbinding van de Waterbus naar RDM Campus (lijn 18) via de haltes Erasmusbrug, St. Jobshaven en Katendrecht is met ingang van deze datum opgeheven.

Vertrektijden

De nieuwe, 50-persoons elektrische watertaxi’s die op de veerdienst Marconistraat/M4H – RDM/Heijplaat worden ingezet, varen op werkdagen vanaf 06:50 tot 21:15 uur en in het weekend van 10:00 tot 18:00 uur.

Overdag wordt er om het kwartier gevaren. ’s Avonds en in het weekend is dit een halfuursdienst. In de spits wordt een extra schip ingezet om wachttijden te voorkomen. De uitgebreide dienstregeling vindt u hier.

Tarieven

De kosten per oversteek bedragen € 2 per persoon. Voor kinderen t/m 12 jaar is dat € 1. Studenten reizen op vertoon van hun collegekaart gratis; medewerkers op vertoon van het opleidingskaart. De OV-chipkaart is niet geldig. Betalen kan aan boord alleen met pin.

Voorzieningen

De watertaxihalte Marconistraat/M4H is volledig vernieuwd en berekend op de grote reizigersaantallen die hier dagelijks aan en van boord stappen. Er is een groot ponton aangelegd. Er zijn goede fietsvoorzieningen bij de halte, en de loop- en fietsroute van en naar Marconiplein is aanmerkelijk verbeterd.

Veerfietsen

Het is niet mogelijk op de nieuwe veerdienst fietsen mee te nemen. Daarom zijn er zowel bij halte Marconistraat/M4H als bij halte RDM/Heiijplaat deelfietsen (Veerfietsen) voor passagiers beschikbaar. Ook is bij beide haltes in goede stallingsmogelijkheden voor eigen fietsen voorzien.

Abonnementen

Voor de Veerfietsen zijn er twee abonnementen. Het Marconi-abonnement geldt voor de route tussen metrostation Marconiplein en watertaxihalte Marconistraat/M4H. Het RDM-abonnement voor de veerfietsen bij halte RDM/Heijplaat.

  • Het Marconi-abonnement kost € 5 per maand. Veerfietsen kunnen alleen bij metrostation Marconiplein of watertaxihalte Marconistraat/M4H in gebruik worden genomen en hier ook weer worden gestald. De gebruiksperiode is maximaal een halfuur. Hierna worden er kosten berekend.

  • Het RDM-abonnement geeft vanaf watertaxihalte RDM/Heijplaat voor een hele dag recht op het gebruik van een Veerfiets. Dit abonnement kost € 12,50 per maand. Veerfietsen kunnen alleen bij watertaxihalte RDM/Heijplaat van het slot worden gehaald en hier ook weer worden gestald. De gebruiksperiode is maximaal 24 uur. Bij latere teruggave worden ook hiervoor kosten berekend.

  • De Veerfiets-abonnementen kunnen los van elkaar worden besteld via onze app in de App Store en Google Play. Het is ook mogelijk ze beide te nemen. De abonnementen zijn per maand per gebruiker voor een onbeperkt aantal ritten op de daarvoor bestemde route. Via een QR-code op de Veerfiets kan de app worden gedownload. In de app kunt u zich registreren, worden veelgestelde vragen beantwoord en vindt u een overzicht van uw abonnement(en). Meer informatie vindt u ook hier.

Marconistraat-RDM-passagiers 15 kopie!

Extra spitsdienst

Voor de optimale bereikbaarheid van RDM/Heijplaat onderhouden we vanaf 1 januari 2022 ook een extra watertaxi-spitsdienst. Deze vaart op werkdagen tussen halte Hotel New York, halte Willemskade en halte RDM/Heijplaat. Deze proef duurt één jaar. De uitgebreide dienstregeling vindt u hier.

Tarieven

Het tarief is € 3 per volwassene, kinderen t/m 12 jaar € 1,50. De OV-chipkaart is niet geldig. Er kan aan boord worden gepind.

MSTX34- fietstaxi 6 kopie!

Veerdienst Feijenoord-Kralingen

Per 1 januari 2022 neemt Watertaxi Rotterdam ook de bestaande veerdienst Feijenoord (Piekstraat) en Kralingen (Plantagelaan) voor haar rekening. De dienstregeling – op werkdagen wordt er gevaren tussen 07:30 en 18:30 uur – blijft onveranderd. Watertaxi Rotterdam zet op deze bestaande verbinding een nieuwe elektrische taxi in die ruimte biedt aan 12 passagiers en 12 fietsen. De vaartijd blijft hetzelfde.

Vertrektijden

In de ochtend- en avondspits elk kwartier, daarbuiten om de 20 minuten. In de weekends en op feestdagen wordt er niet gevaren. De uitgebreide dienstregeling vindt u hier.

Tarieven

De kosten per overtocht bedragen € 1 per persoon. Voor kinderen t/m 12 jaar is dat € 0,50. Studenten reizen op vertoon van hun opleidingskaart gratis. De OV-chipkaart is niet geldig. Betalen kan aan boord alleen met pin.

MSTX34- fietstaxi 2 kopie

Veerdienst Charlois-Katendrecht

Ook de dagelijkse veerdienst van de Pont op Zuid wordt voortaan uitgevoerd door de elektrische vloot van Watertaxi Rotterdam. Op deze bestaande verbinding wordt eveneens een nieuwe elektrische taxi ingezet die ruimte biedt aan 12 passagiers en 12 fietsen.

Vertrektijden

De veerdienst Charlois-Katendrecht vaart op werkdagen van 07.00-10.00 uur en van 15.30-18.30 uur alleen op afroep. In de weekends en op feestdagen is de Pont op Zuid buiten gebruik.

Tarieven

De kosten per overtocht bedragen € 0,50 per persoon. Voor kinderen t/m 12 jaar is dat € 0,25. Studenten reizen op vertoon van hun opleidingskaart gratis. De OV-chipkaart is niet geldig. Betalen kan aan boord alleen met pin.

Snelle watertaxis synchroon website kopie

Watertaxiritten op afroep

Watertaxiritten op afroep kunnen tot kort voor vertrek worden gepland en geboekt op onze website. Met onze watertaxi-app voor Apple en Google wordt dat nog eenvoudiger. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk telefonisch te boeken.

Het watertaxivervoer is ook opgenomen in de apps van OV9292, Moves en RET. Check met deze routeplanners hoe u uw reistijd in Rotterdam en Schiedam met een watertaxirit aanzienlijk kunt verkorten.

Marconistraat-RDM-passagiers 15 kopie

Snel en schoon personenvervoer over water

Watertaxi Rotterdam voert de vier veerdiensten uit in opdracht van Gemeente Rotterdam. Gezamenlijk maken we ons sterk voor snel, efficiënt en duurzaam personenvervoer over water. Daarom zetten we op alle vier de oeververbindingen emissievrije schepen in.

  • Op de veerdienst Marconistraat/M4H-RDM/Heijplaat varen we met vier 50-persoons, batterij-elektrisch aangedreven watertaxi’s.

  • Op de veerdiensten Charloisse Hoofd-Katendrechtse Hoofd en Plantagelaan-Piekstraat doen we dat met twee 12-persoons elektrische watertaxi’s, die tevens plaats bieden aan 12 fietsen.

Op jaarbasis reduceren we onze CO2-emissie hiermee met circa 1 kiloton. Dat is net zo veel als de gemiddelde jaarlijkse uitstoot van 489 Nederlandse personenauto’s of die van 6,4 miljoen autokilometers op fossiele brandstoffen.

Voor het opladen van onze zes elektrische watertaxi’s gebruiken we Ecostroom van Eneco. Ecostroom wordt uitsluitend opgewekt uit wind en zon, dus uit schone energiebronnen.

Vóór 2029 is onze gehele vloot emissievrij. Al in 2022 zetten we hiervoor de volgende stap met de introductie van de eerste watertaxi in Europa die op groene waterstof vaart.

MSTX31 - Hef-11 kopie 2