Roseknoop afgesloten, watertaxi zet tijdelijke veerdienst in

Oversteek op werkdagen tussen De Veranda en Oostplein

Watertaxi Rotterdam onderhoudt deze lente en zomer een tijdelijke veerdienst tussen de Piet Smitkade/De Veranda (halte 10) en Oostplein (halte 35). De extra veerdienst wordt ingezet nu het knooppunt Roseknoop in Rotterdam-Zuid vanwege wegwerkzaamheden ten minste een halfjaar voor doorgaand verkeer is afgesloten.
roseknoop

Start 24 april

Het veer start op maandag 24 april en vaart voorlopig tot 30 juni 2023 op alle werkdagen tijdens de spits tussen 07.00 en 09.30 uur, en tussen 15.00 en 19.00 uur. Elke 20 minuten is er een afvaart. Het tarief is € 2 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar reizen voor de helft, studenten gratis.

Per keer kunnen er 12 mensen tegelijk mee. Er kunnen geen fietsen mee aan boord. De overtocht duurt 8 minuten. Afhankelijk van het gebruik wordt gekeken naar verlenging. De tijdelijke veerdienst wordt uitgevoerd in opdracht van Gemeente Rotterdam.

Veerdienst Piekstraat

Behalve van dit extra veer kunnen reizigers van Feijenoord naar Kralingen en vice versa ook gebruikmaken van de reguliere watertaxiveerdienst tussen de Piekstraat (halte 24) en de Plantagelaan (21). Het tarief is € 1 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar reizen voor de helft, studenten gratis. Op deze veerdienst kunnen ook fietsen mee. Meer informatie over de vertrektijden vindt u hier.

Andere reismogelijkheden

De organisatie Zuid-Holland Bereikbaar biedt in opdracht van Gemeente Rotterdam nog een aantal andere reismogelijkheden aan tijdens de renovatie van de Roseknoop. Zo zijn er 36 hubs waar deelvervoer (fietsen, e-bikes e-scooters en e-bakfietsen) kunnen worden gehuurd en gaat er binnenkort een extra pendelbus rijden. Meer informatie vindt u op de site van Gemeente Rotterdam en ook hier.