voor verzoeken en info bel 010 403 03 03

Steiger 21 verlegd naar Plantagelaan

Op- en afstappen op nieuwe locatie, direct aan de Maas

watertaxi - halteplaats 21 Kralingen De Esch

Steiger 21 (Watertoren/Erasmus Universiteit) is verlegd naar de Plantagelaan, enkele tientallen meters verderop aan de kade van de Nieuwe Maas. De nieuwe halteplaats in Zone Oost is op dinsdag 2 april officieel in gebruik genomen door wethouder Judith Bokhove, wethouder Jeugd, Mobiliteit en Taal van de gemeente Rotterdam.

De steiger heeft een betere plek gekregen op voorspraak van buurtvereniging De Esch. De omwonenden van de stille Watertorenhaven ondervonden de afgelopen jaren geluidsoverlast die het toegenomen watertaxiverkeer er met zich meebracht. Alleen al bij belangrijke thuiswedstrijden van Feyenoord zetten watertaxi’s er gemiddeld per keer 450 supporters over van en naar De Kuip.

600.000 passagiers in 2019

De nieuwe locatie van steiger 21 aan de Plantagelaan heeft als voordeel dat er zich geen woningen in de directe omgeving bevinden. Bovendien is er ook hier volop parkeergelegenheid voor automobilisten die daar vandaan met de watertaxi verder reizen, en zijn er goede aansluitingen voor passagiers op het openbaar vervoer.

Watertaxi 0 opening steiger 21 met Judith Bokhove
Directeur Daan van der Have en wethouder Judith Bokhove met leden van buurtvereniging De Esch (rechts) tijdens de ingebruikname van steiger 21

Directeur Daan van der Have maakte bij de heropening van de halteplaats bekend dat in 2018 in totaal door 530.000 mensen van de watertaxi gebruik is gemaakt. Hij verwacht nog dit jaar een groei naar 600.000 passagiers. Wethouder Bokhove kondigde tijdens de bijeenkomst aan dat de Gemeente Rotterdam ook de komende jaren blijft investeren in het passagiersvervoer over water.