Icoon voor calamiteiten van Watertaxi Rotterdam

Vanaf 1 juli vervoeren we weer max. 12 passagiers per rit. Zie voor meer informatie het nieuwsbericht op onze homepage.

voor verzoeken en info bel 010 403 03 03

Tegen gereduceerde ritprijzen naar Wereldhavendagen 2019

Watertaxi vaart bezoekers op 6, 7 en 8 september naar alle festivallocaties

watertaxi - wereldhavendagen 2019 foto

Watertaxi Rotterdam is deze 42-ste editie weer officieel partner van de Wereldhavendagen. Dat betekent dat we opnieuw al het vervoer over water van bezoekers voor onze rekening nemen, zodat niemand meer een evenement hoeft te missen. We varen je op 6, 7 en 8 september snel naar alle locaties van het festival. Dat doen we tegen een gereduceerd rittarief van € 3 per volwassene en € 1,50 per kind (tot 12 jaar) en vanaf 7 verschillende steigers in zone Centrum. Ze zijn te herkennen aan de geelzwarte festivalvlaggen bij elke aanlegplaats. De locaties van de steigers vind je hier.

Tickets

De voordelige ritprijzen zijn de gehele vrijdag, zaterdag en zondag geldig binnen het vaargebied Centrum. Tickets zijn verkrijgbaar bij onze stewards op alle 7 festivalssteigers: Hotel New York (44), Veerhaven binnen en buiten (57/55) Parkkade (61) Euromast (65), SS Rotterdam (56) en Charloisse Hoofd (70). Het is niet mogelijk om ritten telefonisch te bestellen en van tevoren te reserveren.

Let op:

  • Tijdens de openingstijden van de Wereldhavendagen verzorgen we alleen ritten naar de festivalsteigers. Alle overige aanlegplaatsen in vaargebied Centrum zijn dan buiten gebruik, met uitzondering van de steigers Wilhelminaplein (40), Boompjes (43) Müllerpier/St.-Jobshaven (69) en Katendrechtse Hoofd (54). Vanaf deze haltes brengen we passagiers uit de zones Oost en West naar de festivalsteigers en vice versa. Hierbij hanteren we wel ons normale tarief.
  • Tijdens dit gehele weekend is het niet mogelijk rondvaarten te reserveren.
  • Doordat er tijdens de Wereldhavendagen ook evenementen op de Nieuwe Maas zelf plaatsvinden, moeten onze schippers rekening houden met stremmingen voor alle scheepvaart in het vaargebied Centrum. Dat is het geval op zaterdag en zondag tussen 12.30-13.30 uur en op zaterdag ook tussen 21.00-23.00 uur. We kunnen gedurende deze uren dus niet varen.
  • Op steiger 44 (Hotel New York) kunnen passagiers gedurende het festival alleen opstappen. Passagiers die naar de festivallocaties op de Kop van Zuid/Katendrecht reizen, worden op hun beurt afgezet bij de nabijgelegen steiger Fenix Walhalla (50).

Meer informatie

Voor meer informatie over de watertaxidiensten tijdens het festival: mail naar info@watertaxirotterdam.nl of bel 010-4030303. Het programma van de Wereldhavendagen 2019 vind je hier. De locaties van de steigers vind je hier.