voor verzoeken en info bel 010 403 03 03

Tijdelijke aanlegplaatsen in St.-Jobshaven en St.-Janshaven

Pontons van de veerdienst vervangen watertaxisteigers voorlopig

watertaxi - jobshaven2
Het ponton van de tijdelijke veerdienst en de watertaxi in de St.-Jobshaven

Vanaf vrijdag 15 november kunnen watertaxipassagiers geen gebruik meer maken van onze eigen steigers in de Müllerpier/St. Jobshaven en de Sluisjesdijk/St.-Janshaven. Onze boten meren in plaats hiervan nu op beide locaties af aan de pontons van het veerpont dat de komende tijd tussen deze twee havens vaart.

watertaxi - janshaven
Het tijdelijke ponton in de St.-Janshaven

Snel aan en van boord

Zowel in de St. Jobshaven (steigernr 69) als die in de St. Janshaven (72) wordt op korte termijn een looproute aangebracht om snel aan en van boord van een watertaxi te kunnen stappen. Mogelijk oponthoud dat nu nog wordt veroorzaakt doordat onze passagiers op de pontons in de rij bij klanten van de veerdienst moeten aansluiten, is hiermee opgelost.

De aanlegsteigers op beide locaties behoren tot de belangrijkste in ons vaarnetwerk. Onder andere door het drukke woon/werkverkeer van veel personeelsleden van omliggende bedrijven en grote instellingen als het Erasmus MC.

Opknapbeurt duurt zeven maanden

De tijdelijke veerdienst, die wordt uitgevoerd door de Waterbus, zet de voetgangers en fietsers over gedurende de periode dat de Maastunnel vanwege renovatie voor ze is afgesloten. De Gemeente Rotterdam voorziet dat de opknapbeurt van de fietstunnel ten minste zeven maanden zal duren. Die van de voetgangerstunnel neemt nog een paar maanden extra in beslag.