Icoon voor calamiteiten van Watertaxi Rotterdam

Update corona-maatregelen: per 19 november zijn ritten/rondvaarten alleen te boeken voor maximaal 4 volwassenen plus eventueel meereizende kinderen. Zie voor meer informatie het volledige nieuwsbericht op deze pagina.

voor verzoeken en info bel 010 403 03 03

Onderstroom

Klassieke watertaxi HNY5 te koop

Watertaxi Rotterdam neemt afscheid van oudste deel vloot

watertaxi - hny 5

De vloot van Watertaxi Rotterdam wordt de komende jaren deels vernieuwd. Daarom nemen we gefaseerd afscheid van onze klassieke watertaxi’s. Daarvan is de HNY5 de eerste boot die we te koop hebben gezet. Bied mee op botentekoop.nl en vaar al deze zomer in een Rotterdams icoon.

Autobootje

Iedereen in de stad en ver daarbuiten kent ze natuurlijk al vanaf de allereerste dag dat ze, nu 27 jaar geleden, op de Nieuwe Maas verschenen. Met twee van deze ‘autobootjes’ vervoerden we de gasten van Hotel New York heen en weer tussen de Wilhelminapier, de Veerhaven en later ook de Leuvehaven. Een veerdienst die, net als het hotel-restaurant zelf, al direct zó populair was dat we de vaardiensten, onze aanlegsteigers en de vloot in hoog tempo moesten uitbreiden om het succes te kunnen bijbenen.

Veerhaven Ton

‘Slakkie’

Van 1993 tot de eeuwwisseling hebben we vele tienduizenden passagiers met onze klassiekers tussen de twee rivieroevers overgezet. Daarnaast konden de vijf ‘slakkies’, zoals ze door onze schippers worden genoemd, ook worden geboekt voor kortere rondvaarten door de oude stadshavens. Met name onze oudere schippers maakten altijd graag zo’n tocht met het slakkie, omdat ze onderweg dan ruim de mogelijkheid hadden om stoere zeemansverhalen en anekdotes met hun klanten te delen. Lees hier bijvoorbeeld het verslag van zo’n trip met onze ‘varende encyclopedie’, schipper Ton van der Meijden.

De afgelopen twee decennia veranderde onze vloot van kleur. De zwartbruine klassiekers van de werf van de gebroeders Tatje in Nieuwkoop werden geleidelijk in aantal overtroffen door de geelzwarte MSTX-boten van Watertaxi Rotterdam. Met deze veel snellere schepen verzorgen we nu het vervoer tussen vijftig aanlegplaatsen in een vaargebied dat zich uitstrekt van de Van Brienenoordbrug tot de Beneluxtunnel. Voor de korte ritten van en naar de Veerhaven en de Leuvehaven en de kleinere rondvaarten wordt sinds augustus 2016 de Plug-In Hybride Watertaxi (PHW) ingezet.

Watertaxi - klassieke watertaxi 2- folder - 1 kopie

Specs

De stalen HNY5 werd in 1994 te water gelaten. Afmetingen: 7.20 x 2.15 m, met zitruimte voor 9 personen inclusief schipper. In 2014 is de boot met een nieuwe Yanmar 75-pk dieselmotor type 4JH2N uitgerust. Het casco is onlangs van een nieuwe laklaag en antifouling voorzien. Max diepgang is 0,80 meter.
Klik hier voor meer informatie!