voor verzoeken en info bel 010 403 03 03

Onderstroom

Oma José en kleinzoon Max

Samen (toch niet) een middagje naar het SS Rotterdam

Watertaxi - Jose Straal en kleinzoon Max

José Traas heeft kleinzoon Max, die in België woont, een paar dagen over de vloer. Ze heeft al verschillende uitstapjes met ‘m gemaakt, waaronder naar Professor Plons in het Maritiem Museum. Samen zijn ze nu, voor de tweede keer, op weg naar het SS Rotterdam. Mag Max daar weer wat poedelen in het zwembad aan dek, en kan oma tussentijds van een drankje genieten.

Vanuit haar woonplaats Vlaardigen is José met Max naar de Wiltonhaven gefietst om daar op de watertaxi naar Katendrecht te kunnen stappen. ‘Hij is gék van boten’, zegt oma, ‘en watertaxi’s vindt ie dus helemaal té leuk’.

Dat blijkt als schipper Jan Janse bij de steiger van het SS Rotterdam aanlegt. Max wil helemaal niet van boord af. Ja, wat nu? Dan maar weer hetzelfde spannende ritje terug?, stelt oma voor. En zoiets hoef je Max, klein als ie is, dus niet twee keer te vragen.

Hij heeft nog mazzel ook. Jan Janse zal dan eerst nog passagiers bij Hotel New York én op de Willemskade afzetten. Heeft Max in pak ‘m beet 30 minuten toch mooi ‘heel Rotterdam’ gezien. Vast leuk om thuis in Vlaanderen uitgebreid over te kunnen vertellen.