Gewijzigde dienstregeling veerdiensten zones Oost en Centrum

Onze nieuwe vaartijden vanaf 1 januari 2024

MSTX34

Veerdienst Piekstraat-Plantagelaan

Per 1 januari 2024 wijzigen we de dienstregeling van de veerdienst Piekstraat-Plantagelaan. Vanaf deze datum vertrekken we op werkdagen voortaan elke 20 minuten vanaf deze halteplaatsen.

Eerste afvaart vanaf de Piekstraat (halteplaats 24) is om 7:30 uur, vanaf de Plantagelaan (halteplaats 21) om 7: 40 uur. Laatste oversteek vanaf de Piekstraat om 18:10 uur, vanaf de Plantagelaan om 18:20 uur. Zie verder onderstaande tabel voor de overige vertrektijden. De fietswatertaxi vaart niet in de weekends en op feestdagen.

Aan boord van de batterij-elektrische watertaxi’s is plaats voor ten minste 12 passagiers (25 na definitieve goedkeuring door de inspectie) en een aantal fietsen. Bakfietsen, scootmobielen en scooters mogen ook mee als daar op het achterdek voldoende ruimte voor is, en op eigen risico.

Een oversteek kost € 1 per persoon, voor kinderen tot en met 12 jaar is dat de helft. Fietsen reizen gratis mee. Studenten reizen op vertoon van hun opleidingspas ook gratis. Betalen kan alleen met pin.

Piekstraat-Plantagelaan2

Charloisse Hoofd–Katendrechtse Hoofd

Per 1 januari 2024 breiden we de dienstregeling uit van de veerdienst Charloisse Hoofd – Katendrechtse Hoofd. Vanaf deze datum varen we op afroep in de ochtendspits van 07:00 tot 10:00 uur, en ’s middags voortaan al vanaf 13.45 uur.

Laatste oversteek vanaf  Charloisse Hoofd (halteplaats 70) en Katendrechtse Hoofd (halteplaats 58) is steeds om 18:30 uur. De fietswatertaxi vaart niet in de weekends en op feestdagen.

Aan boord van de batterij-elektrische watertaxi’s is plaats voor te minste 12 passagiers (25 na definitieve goedkeuring door de inspectie) en een aantal fietsen. Bakfietsen, scootmobielen en scooters mogen ook mee als daar op het achterdek voldoende ruimte voor is, en op eigen risico.

Een oversteek kost € 0,50 per persoon, voor kinderen tot en met 12 jaar is dat de helft. Fietsen reizen gratis mee. Studenten reizen op vertoon van hun opleidingspas ook gratis. Betalen kan alleen met pin.

charloisgroot2