Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op
 • Hoeveel mensen kunnen er in een watertaxi?

  In de snelle watertaxi en de MSTX 21 mogen we 12 passagiers tegelijk vervoeren, in de klassieke watertaxi maximaal 8. De regelgeving hierover is zeer streng. Zelfs een baby in een draagzak telt als volwaardige passagier.

 • Hoe kan ik betalen?

  Aan boord van onze schepen betaalt u met pin of creditcard.

 • Kan ik met mijn bedrijf op rekening varen?

  Voor bedrijven die regelmatig van onze diensten gebruik maken, is het mogelijk om op rekening te varen. Stuurt u daartoe een recent uittreksel Kamer van Koophandel naar secretariaat@watertaxirotterdam.nl met het verzoek om het bedrijf als debiteur te laten registreren. Ook verkopen wij vouchers. Deze vouchers gelden als betaalmiddel aan boord van onze taxi’s. Bij een afname van 100 vouchers of meer krijgt u 10% korting. Voor het bestellen van vouchers kunt u contact opnemen met secretariaat@watertaxirotterdam.nl.

 • Hoe lang van tevoren moet ik boeken?

  Watertaxiritten kunt u vooruit online boeken via onze app of onze website. Uiteraard kunt u ons ook mailen of bellen. Voor groepen groter dan 12 personen kunt u contact met ons opnemen via mail of telefoon.

 • Kan ik voor een grote groep (meer dan 12 personen) boeken?

  Ja, mits we daarvoor voldoende boten beschikbaar hebben. Neem voor meer informatie contact met ons op door te mailen naar info@watertaxirotterdam.nl. U kunt ons ook bellen: 010-4030303

 • Kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

  Het annuleren en wijzigen van uw boeking is kosteloos mogelijk tot 15 minuten van tevoren.

 • Kan er een rolstoel of kinderwagen in de taxi mee?

  Onze watertaxi’s zijn toegankelijk voor inklapbare rolstoelen en kinderwagens. Voor mindervaliden is het wel belangrijk te weten dat u twee treetjes naar beneden moet om in te stappen.

 • Mag de fiets mee?

  Het meenemen van fietsen is alleen mogelijk op de veerdiensten. Kijk voor de precieze mogelijkheden op https://www.watertaxirotterdam.nl/veerdiensten.

 • Mogen er honden mee aan boord?

  Ja hoor, dat mag. Groot of klein, alle honden mogen gratis mee.

 • Kan ik schipper worden bij Watertaxi Rotterdam?

  Daarvoor moet u in het bezit zijn van een Groot Vaarbewijs, te behalen in de beroepsvaart. Bovendien is een marifooncertificaat vereist. Een open sollicitatie met CV sturen kan naar administratie@schipperscentralerotterdam.nl. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar www.schipperscentralerotterdam.

 • Wat is het verschil tussen een rondvaart met de klassieke en met de snelle watertaxi?

  Rondvaarten met de klassieke watertaxi of MSTX 21 hebben een lage snelheid en zijn alleen mogelijk in zone Centrum. Op- en afstappen kunt u op de aanlegsteigers Centrum en Hotel New York. Rondvaarten met de snelle watertaxi kunnen zich uitstrekken over ons hele vaargebied: de Nieuwe Maas en de diverse stadshavens. U bepaalt zelf waar u wilt opstappen en afstappen, en in overleg met de schipper kunt u zelf kiezen wat u graag wilt zien. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@watertaxirotterdam.nl of 010-4030303

 • Onder welke weersomstandigheden vaart de watertaxi niet?

  Bij extreme weersomstandigheden (zeer zware storm, ijsgang e.d.) kunnen wij besluiten om onze dienstverlening stil te leggen. Op onze website vermelden wij wanneer dit het geval is. Bij dichte mist varen alleen onze veerdiensten, deze zijn voorzien van een radarinstallatie.

 • Zijn er veiligheidsvoorschriften aan boord?

  Tijdens het varen wordt u verzocht te blijven zitten en de instructies van de schipper te volgen.