voor verzoeken en info bel 010 403 03 03

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op
 • Hoeveel mensen kunnen er in een watertaxi?

  In de snelle watertaxi en PHW mogen we 12 passagiers tegelijk vervoeren, in de klassieke watertaxi maximaal 8. De regelgeving hierover is zeer streng. Zelfs een baby in een draagzak telt als volledige passagier.

 • Hoe kan ik betalen?

  Aan boord van onze schepen betaalt u met pin, creditcard of contant.

 • Kan ik met mijn bedrijf op rekening varen?

  Voor bedrijven die regelmatig van onze diensten gebruik maken, is het mogelijk om op rekening te varen. Stuurt u daartoe een recent uittreksel Kamer van Koophandel naar secretariaat@watertaxirotterdam.nl met het verzoek om het bedrijf als debiteur te laten registreren. Ook verkopen wij vouchers. Deze vouchers gelden als betaalmiddel aan boord van onze taxi’s. Bij een afname van 100 vouchers of meer krijgt u 10% korting. Voor het bestellen van vouchers kunt u contact opnemen met secretariaat@watertaxirotterdam.nl.

 • Hoe lang van tevoren moet ik boeken?

  Watertaxiritten kunt u vooruit online boeken via onze website. Uiteraard kunt u ons ook mailen of bellen. Voor groepen groter dan 12 personen kunt u contact met ons opnemen via mail of telefoon. Op de dag zelf kunnen ritten online alleen worden geboekt tot vier uur voor vertrek.

 • Kan ik voor een grote groep boeken?

  Ja, mits we daarvoor voldoende boten beschikbaar hebben. In principe zetten wij ten hoogste drie taxi’s per boeking in. In het geval uw groep groter is dan 36 personen zal er meerdere malen moeten worden gevaren.

 • Kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?

  Indien u uw boeking wilt wijzigen of annuleren, is dit kosteloos mogelijk tot 24 uur van tevoren. Indien u uw boeking op de dag zelf wilt wijzigen of annuleren, dan zijn wij genoodzaakt om de gemiste omzet aan u door te berekenen.

 • Kan er een rolstoel of kinderwagen in de taxi mee?

  Onze watertaxi’s zijn toegankelijk voor inklapbare rolstoelen en kinderwagens. Voor mindervaliden is het wel belangrijk te weten dat u twee treetjes naar beneden moet om in te stappen.

 • Mag de fiets mee?

  Helaas, dat is niet toegestaan.

 • Mogen er honden mee aan boord?

  Ja hoor, dat mag. Groot of klein, alle honden mogen gratis mee.

 • Kan ik schipper worden bij Watertaxi Rotterdam?

  Daarvoor moet u in het bezit zijn van een Groot Vaarbewijs, te behalen in de beroepsvaart. Bovendien is een marifooncertificaat vereist. Een open sollicitatie met CV sturen kan altijd: administratie@schipperscentralerotterdam.nl.

 • Wat is het verschil tussen een rondvaart met de klassieke en met de snelle watertaxi?

  Rondvaarten met de achtpersoons klassieke watertaxi zijn alleen mogelijk in zone Centrum. Op- en afstappen kunt u op de aanlegsteigers Leuvehaven, Veerhaven en Hotel New York. Rondvaarten met de snelle MSTX-taxi kunnen zich uitstrekken over ons hele vaargebied.