Over ons

Watertaxi Rotterdam verzorgt al het personenvervoer over water in Rotterdam en Schiedam. Onze schippers brengen u op afroep dagelijks naar 50 eigen halteplaatsen in ons vaargebied. Daarnaast onderhouden we drie vaste veerdiensten in Rotterdam-West, -Oost en -Centrum, en de spitsdienst Hotel New York-Willemskade-RDM/Heijplaat.

Zo reist u elke (werk)dag veel sneller en comfortabeler naar uw bestemming dan over de weg. Ons vervoersnetwerk is uniek in Europa. Jaarlijks maken 700.000 Rotterdammers en bezoekers uit binnen- en buitenland er gebruik van. U kunt onze watertaxi’s ook boeken voor rondvaarten en bijzondere gelegenheden. Dit kan voor gezelschappen tot 50 personen per boot.

Boek een rit

Onze vloot

Onze huidige vloot telt 22 watertaxi’s. Hiervan varen er al zes op schone energie. In 2022 breiden we onze capaciteit verder uit met de 12-persoons MSTX 22. Dit is de eerste watertaxi ter wereld die wordt aangedreven door waterstof. In 2023 stroomt dan nog een vierde 50-persoons, batterij-elektrische watertaxi-XL in, de MSTX 36. Binnen 10 jaar varen alle schepen van Watertaxi Rotterdam geheel emissievrij.

Foto van boten: MSTX 31, 32 en 33 van Watertaxi Rotterdam

MSTX 31, 32 en 33

Onze drie emissievrije XL-schepen kunnen 50 passagiers aan boord meenemen en hebben 20 zitplaatsen. We zetten ze in op de veerdienst Marconistraat/M4H-RDM/Heijplaat en bij grote evenementen in de stad, zoals bijvoorbeeld in het Feyenoord-stadion. Ze worden batterij-elektrisch aangedreven en varen op groene stroom met een kruissnelheid van 15 km/u.

Foto van boten: MSTX 34 en 35 van Watertaxi Rotterdam

MSTX 34 en 35

Deze twee emissievrije watertaxi’s bieden plaats aan 12 personen en 12 fietsen. De MSTX 34 en de MSTX 35 worden op werkdagen ingezet voor onze veerdiensten tussen Katendrechtse Hoofd en Charloisse Hoofd (zone Centrum), en die tussen Plantagelaan en Piekstraat (zone Oost). Beide schepen worden batterij-elektrisch aangedreven en varen op groene stroom.

Foto van boot: MSTX 1 – MSTX 5 van Watertaxi Rotterdam

MSTX 1 – MSTX 5

MSTX 1 - 5 Bij mooi weer kunnen tot vijf mensen buiten op de achterbanken zitten. De schepen zijn gemaakt van polyester en worden aangedreven door een Yanmar- zescylindermotor met een waterjet. Deze boten halen een snelheid van zo’n 50 km per uur.

Foto van boot: MSTX 6 van Watertaxi Rotterdam

MSTX 6

In deze Maastaxi zitten passagiers achter elkaar en is er bij mooi weer ruim plaats op de open achterbanken. De MSTX6 wordt aangedreven door twee Steyr- zescylindermotoren met waterjet. Maximumsnelheid is 55 km per uur. De waterverplaatsing 3500 kg.

Foto van boot: MSTX 7 – MSTX 12 van Watertaxi Rotterdam

MSTX 7 – MSTX 15

Ook in deze Maastaxi's zitten passagiers achter elkaar en is er bij mooi weer plaats op de open achterbanken. De MSTX 7-10 worden aangedreven door Cummins-motoren, maximumsnelheid is 55 km per uur. De waterverplaatsing is 4500 kg.

Foto van boot: HNY5 van Watertaxi Rotterdam

HNY 4-5-7

In de klassieke watertaxi’s staan de zitbanken in U-vorm. De bootjes zijn gemaakt van staal en hout en worden aangedreven door een Yanmar-viercylindermotor van 70 pk met een schroefas. Maximumsnelheid is 15 km per uur. De waterverplaatsing is 2500 kilo.

Foto van boot: HNY 6e van Watertaxi Rotterdam

HNY 6e

In de klassieke watertaxi’s staan de zitbanken in U-vorm. De bootjes zijn gemaakt van staal en hout. De HNY 6e was tot zomer 2017 uitgerust met een conventionele Yanmar-verbrandingsmotor, maar wordt nu geheel elektrisch aangedreven. De accu’s van de elektromotor zijn afkomstig van Tesla. Maximumsnelheid is 15 km per uur. De waterverplaatsing is 2500 kilo.

Foto van boot: Plug-In Hybride Watertaxi (PWH) van Watertaxi Rotterdam

MSTX 21

In de MSTX 21 zitten de passagiers tegenover elkaar, de achterzijde ervan kan bij mooi weer open. Twee Volvo-motoren en de Torqeedo Deep Blue-elektrische motor zorgen voor de voortstuwing. Verder is er aan boord nog een side power-boegschroef. Maximum snelheid is 25 km/u.

  De schippers

  Onze watertaxi’s worden bemand door schippers van Schippers Centrale Rotterdam. Ze zijn daarnaast veelal werkzaam op havensleepboten, binnenvaartschepen of patrouillevaartuigen. En dus volledig gekwalificeerd om de Nieuwe Maas, een van de drukste rivieren ter wereld, te bevaren.

  Maak op Onderstroom alvast kennis met enkele van onze watertaxischippers.

  De centrale

  De centrale en informatiebalie van Watertaxi Rotterdam zijn gevestigd op ons basisstation aan de Wilhelminapier. U kunt hier dagelijks terecht voor alle informatie over onze diensten.

  Neem contact op