Veerdiensten

Verkort uw reistijd in de stad door gebruik te maken van onze duurzame veerdiensten. Dankzij hun hoge afvaartfrequentie en snelle oversteek bent u in een mum van tijd op uw bestemming.

Onze vloot onderhoudt drie oeververbindingen in Rotterdam:

  • In zone West tussen RDM/Heijplaat en Marconistraat/M4H
  • In zone Centrum tussen Charloisse Hoofd en Katendrechtse Hoofd
  • In zone Oost tussen Plantagelaan en Piekstraat

Veerdienstregelingen

Alle veerdiensten zijn ook opgenomen in de watertaxi-app en de routeplanner-apps van 9292, Moves, RET, NS, en Google Maps.

Spitsdienst en fietsveer RDM / Heijplaat

De Spitsdienst RDM vertrekt iedere werkdag om 8:30 vanaf Hotel New York, deze stopt om 8:35 bij de Willemskade, om 8:45 bij de Jobshaven en brengt u vervolgens door naar de RDM.

In de middag vertrekt de Spitsdienst om 17:15 vanaf de RDM, deze stopt om 17:25 bij de Jobshaven, om 17:35 bij de Willemskade en brengt u vervolgens door naar Hotel New York.

Het tarief is €5,- per persoon (tot 1 mei 2023 geldt een promotietarief van €3,-).

Extra fietsveer RDM/Heijplaat - Marconistraat/M4H

Om de bewoners van Heijplaat tegemoet te komen in het meenemen van uw fiets op de verbinding RDM/Heijplaat - Marconistraat/M4H wordt er een fietsveer ingezet.

De fietsveerdienst vaart op werkdagen in een halfuursdienst tussen 07.00 en 09.30 uur en tussen 14.30 en 18.30 uur. Er kunnen ongeveer 30 fietsen mee.

Tarieven
De kosten per oversteek zijn gelijk aan die van de reguliere veerdienst op dit traject. Volwassenen betalen €2 per persoon en kinderen t/m 12 jaar € 1 per kind. Fietsen mogen vooralsnog gratis mee.

Studenten reizen op vertoon van hun opleidingskaart gratis. De ov-chipkaart is niet geldig. Betalen aan boord kan alleen met pin.

Bakfietsen, scooters en snorfietsen mogen alleen mee aan boord op aanwijzing van de steward. Bij drukte is er geen garantie op een plek. Het meenemen van de (bak)fiets, scooter en snorfiets is op eigen risico.

Klik hier voor dienstregeling en prijzen.

Veerfiets Watertaxi Rotterdam

Deelfietsen bij RDM/Heijplaat

Vanaf begin 2022 voert Watertaxi Rotterdam een veerdienst uit tussen Marconistraat/M4H en RDM/Heijplaat. Om het voor- en natransport voor reizigers te ondersteunen stelt Watertaxi Rotterdam veerfietsen beschikbaar. Sluit in de veerfiets-app een abonnement af en gebruik een smartphone om via bluetooth het slot van de veerfiets te ontgrendelen en weer op slot te zetten. En valt uw telefoon uit? Op slot zetten gaat altijd, op de juiste plek!

De abonnementen kunt u afsluiten met ApplePay, iDeal of creditcard. Maandelijks komt er dan een afrekening, inclusief eventuele onvoorziene kosten zoals te laat inleveren van de fiets. Het abonnement is iedere maand opzegbaar.

Bij alle locaties staan borden met een QR-code, door deze te scannen komt u uit bij de app.

Veerfiets RDM

Voor de reizigers die aankomen bij halte RDM/Heijplaat is er een veerfiets beschikbaar die de hele dag kan worden gebruikt. Het RDM-abonnement kost € 5,00 per maand. Fietsen kunnen alleen bij watertaxihalte RDM/Heijplaat met behulp van de veerfiets app van slot worden gehaald en op slot worden gezet.

De veerfiets-app van Watertaxi Rotterdam is beschikbaar in de App Store en de Play Store via onderstaande links:

Download on the App Store Ontdek het op Google Play
Lees meer

Duurzaamheid

Watertaxi Rotterdam maakt zich sterk voor duurzaam vervoer over water. Daarom zetten we voor al onze veerdiensten emissievrije schepen in.