Veerdiensten

Verkort uw reistijd in de stad door gebruik te maken van onze veerdiensten. Dankzij hun hoge afvaartfrequentie en korte oversteek bent u in een mum van tijd op uw bestemming.

Onze vloot onderhoudt vijf oeververbindingen in Rotterdam:

  • In zone West tussen RDM/Heijplaat en Marconistraat/M4H
  • In zone Centrum tussen Charloisse Hoofd en Katendrechtse Hoofd
  • In zone Centrum tussen Centrum en Kop van Zuid
  • In zone Centrum de Cirkellijn langs 5 haltes
  • In zone Oost tussen Plantagelaan en Piekstraat

Veerdienstregelingen

Alle veerdiensten zijn ook opgenomen in de watertaxi-app en de routeplanner-apps van 9292, Moves, RET, NS, en Google Maps.

Veerdienst RDM / Heijplaat

Op de veerdienst RDM/Heijplaat - Marconistraat blijf het voortaan mogelijk fietsen mee te nemen tijdens de ochtend- en de avondspits. Zie voor afvaarttijden de dienstregeling.

Bakfietsen, scooters en snorfietsen mogen alleen mee aan boord op aanwijzing van de steward. Bij drukte is er geen garantie op een plek. Het meenemen van de (bak)fiets, scooter en snorfiets is op eigen risico.

Spitsdienst RDM

De Spitsdienst RDM vertrekt iedere werkdag om 8:30 vanaf Hotel New York, deze stopt om 8:35 bij de Willemskade, om 8:45 bij de Jobshaven en brengt u vervolgens door naar de RDM.

In de middag vertrekt de Spitsdienst om 17:15 vanaf de RDM, deze stopt om 17:25 bij de Jobshaven, om 17:35 bij de Willemskade en brengt u vervolgens door naar Hotel New York.

Het tarief is €5,- per persoon. Fietsen kunnen niet mee.

Veerfiets RDM/Heijplaat

Bij halte RDM/Heijplaat zijn veerfietsen beschikbaar. Met de veerfiets app kunnen reizigers een abonnement afsluiten voor € 5 per maand. Hiermee kan binnen 24 uur onbeperkt gebruik worden gemaakt van de fiets, waarna deze weer op dezelfde plek ingeleverd moet worden.

De veerfiets-app van Watertaxi Rotterdam is beschikbaar in de App Store en de Play Store via onderstaande links:

Download on the App Store Ontdek het op Google Play

Duurzaamheid

Watertaxi Rotterdam maakt zich sterk voor duurzaam vervoer over water. Daarom zetten we in op het volledig emissievrij maken van onze hele vloot vanaf 2030.