Haltes watertaxi voortaan gemakkelijker te vinden

Alle steigerlocaties voorzien van nieuwe infoborden en lichtzuilen

Halte 70 - Charloisse Hoofd avond DEF kopie

Watertaxi Rotterdam heeft de 47 haltelocaties in haar vaarnetwerk voorzien van nieuwe informatieborden en grote, geelzwarte zuilen met daarop het bekende watertaxi-logo.

Reizigers die zich snel over water door Rotterdam en Schiedam willen laten vervoeren, herkennen alle watertaxihaltes hierdoor voortaan nog gemakkelijker. Ook ’s avonds en ’s nachts wijzen de goed verlichte zuilen langs de Nieuwe Maas en in de stadshavens iedereen vanzelf de weg. Nog deze maand zal de verlichting op alle haltepalen zijn aangesloten.

Informatieborden

De nieuwe informatieborden vermelden het nummer en de naam van de betreffende halteplaats en de tariefzone (Oost, Centrum, West) waarin deze zich bevindt. Op de haltelocaties van de watertaxiveerdiensten (RDM/Heijplaat-Marconistraat/M4H, Charloisse Hoofd-Katendrechtse Hoofd, Plantagelaan-Piekstraat) staat bovendien de dienstregeling aangegeven.

Boeken met de app

Via de QR-code op de informatieborden kunnen reizigers vanaf elke halte zelf direct een rit boeken met de watertaxi-app. In de app kan worden afgelezen hoe snel de opgeroepen watertaxi ter plekke is, wat het tarief is van de bestelde rit en hoe lang de boot daarover doet.

Met de app kan de rit ook meteen worden betaald. Afrekenen kan met ApplePay, iDeal of creditcard. Mocht een boeking moeten worden gewijzigd of geannuleerd, dan kan dat tot 15 minuten voor vertrek geheel kosteloos.

Halte 38 - Stieltjestraat 3 Hef i kopie

In opdracht van Gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Havenbedrijf Rotterdam verzorgt Watertaxi Rotterdam sinds 1 januari 2022 al het passagiersvervoer over water in Rotterdam en Schiedam. Het vervoersnetwerk van Watertaxi Rotterdam is uniek in Europa. Jaarlijks maken 700.000 reizigers uit binnen- en buitenland er gebruik van.  

Lees meer op Onderstroom