Nieuwe veerdienst watertaxi tussen Centrum en Kop van Zuid

Vanaf 1 april dagelijks tussen halteplaatsen Leuvehaven en Hotel New York

Watertaxi Rotterdam start per 1 april 2023 met een dagelijkse veerdienst tussen Centrum , Willemskade en Kop van Zuid. Op- en afstapplaatsen op dit vaste traject zijn Leuvehaven (waternetponton), Willemskade (waterbusponton) en Hotel New York op de Kop van Zuid.

De nieuwe veerdienst biedt bewoners van de Kop van Zuid en Katendrecht een snelle, betrouwbare en voordelige verbinding naar Rotterdam-centrum. Ook forenzen en bezoekers van de Kop van Zuid en Katendrecht zullen naar verwacht volop van de verbinding gebruik gaan maken.

Vaartijden

De veerdienst vaart op doordeweekse dagen van 07.00 tot 20.00 uur, en in de weekends en op feestdagen tussen 09.00 uur en 22.00 uur. Voor de oversteek kan niet worden gereserveerd, maar bij grote drukte worden op deze verbinding extra boten ingezet. Prijzen: € 3 p.p. per rit, kinderen tot en met 12 jaar reizen voor de helft.

Tussenstop Willemskade

De veerdienst wordt uitgevoerd door 12-persoons watertaxi’s. Deze vertrekken elk heel en halfuur vanaf Hotel New York (halteplaats 44), en steeds om kwart voor en kwart over vanaf het waternetponton in de Leuvehaven (halteplaats 47).

Onderweg wordt ook altijd een stop gemaakt op de Willemskade (halteplaats 53). Passagiers kunnen hier overstappen op de boot naar Kinderdijk en Dordrecht of hun weg te voet vervolgen naar bijvoorbeeld het Wereldmuseum.

Gemakkelijk en voordelig

Het traject Leuvehaven-Kop van Zuid v.v. is de vaakst gekozen bestemming in het vaargebied van Watertaxi Rotterdam. Jaarlijks reizen nu al meer dan 50.000 Rotterdammers, forenzen en toeristen tussen deze twee halteplaatsen. Tot dusver kon hiervoor alleen een watertaxi op afroep worden besteld. Oversteken met de nieuwe veerdienst is voortaan gemakkelijker en voordeliger, en de boot gaat in genoemde vaartijden altijd. Het blijft overigens ook gewoon mogelijk om vanaf Leuvehaven en Kop van Zuid een eigen watertaxi op te roepen.

Vierde veerdienst

Centrum-Kop van Zuid is de vierde veerdienst van Watertaxi Rotterdam. Sinds 2022 onderhoudt de vloot in de stad ook de veerdiensten tussen Charloisse Hoofd- Katendrechtse Hoofd, Plantagelaan-Piekstraat en RDM/Heijplaat-Marconistraat/M4H.

  Dienstregeling Centrum - Kop van Zuid 230323 jpeg3