Wil, Ton, Jan en Patrick brachten drenkelingen Spido-ongeluk in veiligheid

Burgemeester Aboutaleb huldigt redders van Watertaxi Rotterdam

groepsportret 1 kopie

Wil van den Doel, Patrick de Boer, Jan Timmer en Ton Verduijn waren in zes minuten ter plaatse nadat op 21 juli vorig jaar een van onze watertaxi’s nabij de Leuvehaven met een rondvaartboot van Spido in aanvaring kwam. Onder bijna onmogelijke omstandigheden en door het hoofd koel te houden, slaagden ze erin de zes watertaxipassagiers en de schipper uit het al goeddeels gezonken schip van onze vloot te redden.

Ingetogen bijeenkomst

Op voordracht van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen werden de vier mannen van de technische dienst van Watertaxi Rotterdam hiervoor op 31 januari door burgemeester Aboutaleb gehuldigd. Mede omdat de oorzaak van het ongeluk door de Onderzoeksraad voor Veiligheid nog niet is vastgesteld, had de door familieleden en watertaxicollega’s bijgewoonde bijeenkomst op het Rotterdamse stadhuis een ingetogen karakter.

Enorme opluchting

Namens alle redders onderstreepte hoofd technische dienst Wil van den Doel nog eens hoe enorm hun opluchting was toen alle opvarenden levend en wel naar de wal konden worden gebracht. Mede-eigenaar Hans Loos verzekerde tijdens de bijeenkomst dat de veiligheid op het water voor Watertaxi Rotterdam altijd de allerhoogste prioriteit behoudt. ‘De bestaande regels voor de scheepvaart zijn al heel streng, maar met onze eigen nautische instructies aan de schippers doen we daar zelf nu nog een schepje bovenop.’

groepsportret 1 kopie