Dan maar wat klussen

Bemanning World Dream wacht einde coronacrisis in Waalhaven af

onderhoud cruiseschip close klein

onderhoud cruiseschip zwaaiend bemanningslid klein

Opvarenden van de World Dream uit Nassau brengen hun dagen aan boord nu door met het verrichten van allerlei klussen, binnen- en buitenboord. Het schip ligt al een poosje afgemeerd in de Waalhaven nu de coronacrisis de gehele cruisevaart heeft lamgelegd. Alleen al de grootste rederij in deze sector, het Amerikaanse Carnival, heeft wereldwijd 109 cruiseschepen voor anker liggen.

onderhoud cruiseschip world dream nassau

Volgens schipper Alex de Klepper, die naast zijn werk op de Rotterdamse watertaxi ook als derde stuurman bij Carnival in dienst is, zijn de verliezen die Carnival Cruises hierdoor oploopt enorm. ‘Een lege cruiser kost de onderneming twee tot 3 miljoen euro per maand, dus tel maar uit.’ Uitzicht op hervatting van de cruisevaart is er nog allerminst. Een zeereis van de Koningsdam naar Hawaii die gepland stond voor februari, werd onlangs nog door de Holland America Line geannuleerd.

onderhoud cruiseschip zwaaiend bemanningslid klein 2

De enige cruiseschepen die vorige maand nog in Rotterdam te zien waren, maakten aan de Wilhelminapier alleen een korte stop om er personeelsleden af te zetten. Met een minimum aan bemanning aan boord werd vervolgens koersgezet naar de kust voor Katwijk en Scheveningen. Behalve schepen van Princess Cruise en Seabourn Cruise liggen daar ook de Ms Zaandam en de Ms Nieuw Statendam van de HAL.

waalhaven klein

waal2

Op de rondvaarten die Watertaxi Rotterdam over de Nieuwe Maas en door de havens maakt, doen we als vanouds ook de Waalhaven aan. Op het water is het er wat stiller dan te doen gebruikelijk, maar dat heeft dan ook weer zijn voordelen. Er is meer tijd om het laden en lossen van de schepen en de andere bedrijvigheid op de kades van dichtbij te zien. En of je er nou vaker hebt rondgevaren of voor het eerst: je staat er elke weer versteld van de prachtige kleuren en de vergezichten op de kranen.

langszij klein

kraan


Meer Onderstroomzie alles