De watertaxi op de kinderkamer

Speelkleed met daarop alle Rotterdamse iconen

watertaxi - speelkleed

Vijftien Nederlandse steden hebben ondertussen al hun eigen speelkleed, maar dat met de ‘plattegrond’ van Rotterdam erop is nog altijd het bestverkochte in de hele serie. ‘Het moet dus wel waar zijn dat Rotterdammers van alle Nederlanders het trotst zijn op hun stad’, zegt Erik-Jan van Heijningen (op de foto rechts) van City Play, het bedrijf dat de kleden maakt.

Rotterdamse iconen

De Rotterdamse mat van 1.30 bij 1.60 meter was vorig jaar ook al heel snel uitverkocht toen hij voor het eerst te koop was. Er waren in speelgoedwinkels en cadeaushops zelfs wachtlijsten voor.

De nieuwe versie ervan is net uit en gaat ook weer heel hard. Erop afgebeeld zijn alle grote attracties en iconen van de stad. De Rotterdamse watertaxi natuurlijk, maar daarnaast ook de Euromast, Markthal, De Kuip, de kubuswoningen, Hotel New Yoprk, het Centraal Station, het Potlood, het Erasmus Medisch Centrum en Diergaarde Blijdorp.

Spijkenisse-mat

Behalve van Rotterdam zijn er speelkleden van onder andere Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Breda en Tilburg gemaakt. De provincie Zeeland heeft haar eigen tapijt, terwijl nota bene ook Spijkenisse met een eigen speelkleed is bedacht. Logisch: dat is de plaats waar City Play is gevestigd.

Erik-Jan kwam het nieuwe Rotterdamse speelkleed vandaag aanbieden aan Watertaxi Rotterdam. We hebben onder onze medewerkers een jonge, knappe oma die er haar kleinkind ongetwijfeld heel blij mee zal maken. Voor al die andere Rotterdam-fans is het kleed voor € 49,95 te koop in speelgoedzaken en op het SS Rotterdam. Daarnaast is het online verkrijgbaar bij City Play zelf.


Meer Onderstroomzie alles