Nieuwe werkdag voor de mannen en vrouwen van 'Wind'

De divisie 'Wind' van offshorebedrijf Van Oord heeft met nieuwe klanten overnacht op het ss Rotterdam. De basis voor samenwerking in de aanleg van een nieuw windmolenpark is gelegd.

Taxi - personeel Van Oord Wind

Woensdagochtend, half negen. Medewerkers van de offshoredivisie ‘Wind’ van Van Oord varen vanuit het ss Rotterdam terug naar hun bedrijf voor de start van de werkdag. Op het hotelschip hebben ze een groot deel van dinsdag met klanten beraadslaagd over een project op de Noordzee, waarna op het cruiseschip is overnacht.

Van Oords crew coördinator (de blonde mevrouw rechts op de foto) kijkt terug op een geslaagde ‘kick-off’: ‘Het was gezellig. We gaan met een nieuwe partij een windmolenpark op zee inrichten. De bijeenkomst van gisteren was bedoeld om elkaar alvast wat beter te leren kennen. Binnenkort starten we gezamenlijk met de installatie van 56 windmolens, waarvoor wij de kabels gaan leggen.’

Van Oords projectmanager (de meneer op de voorgrond): ‘En dan hebben we het over honderd kilometer kabels, die noord-noordoost ten opzichte van Groningen komen te liggen. Wij zijn een van de grotere ontwikkelaars in de aanleg van windparken. Daar zijn we al langere tijd mee bezig, maar het is sinds een jaar of vijf dat we er echt in groeien.’

Wat kwam er op het ss Rotterdam zoal aan de orde?

‘Dit was een bijeenkomst met onze subcontractors, de bedrijven die in dit project voor ons gaan werken. Tijdens zo’n meeting bespreek je waar je naartoe wil met z’n allen en deel je je kennis over bijvoorbeeld veiligheid.

Komen jullie voor zo’n gelegenheid elke keer op het ss Rotterdam bijeen?

‘Nee hoor, de plek wisselt steeds. Maar een gezelligheidsaspect zit er altijd wel aan vast.’


Meer Onderstroomzie alles