Ger Valk

'Het is verschrikkelijk afwisselend doordat ik steeds op andere boten bezig ben. Elke reis is een andere, dat verveelt nooit'

Naam: Ger Valk
Op de watertaxi sinds: 19 jaar
Eerste beroep: sleepbootkapitein bij Smit-Kotug

Schipper - Ger Valk

‘Wanneer ik op de watertaxi even de kans krijg, maak ik met mijn telefoon foto’s van wat ik onderweg zie. Je komt op alle locaties in de haven en onder alle weersomstandigheden, dus er is altijd wel wat moois om vast te leggen.

‘Je loopt tegen een enorme diversiteit aan. Een regenboog in vol ornaat. Al die schepen, waarvan er niet een hetzelfde is. En natuurlijk de prachtigste zonsop- en -ondergangen. In het Europoortgebied zie je hem zo in zee zakken. En als je ’s ochtends vroeg bij Hotel New York weg vaart, weet je bij heldere lucht soms ook niet wat je meemaakt. Plaatjes! Dat eerste licht over al die bruggen!

‘Ik vaar voor Smit-Kotug in het Rotterdamse havengebied en af en toe op de rede. Ik sleep de zeeschepen dus binnen. Ik ben in 1980 bij Smit begonnen en heb waarschijnlijk nog een jaartje of dertien te gaan voordat ik met pensioen ga. Maar het is niet zo dat ik daar nou al naar uitkijk.

‘Welnee, ik vind het geweldig. Het is verschrikkelijk afwisselend, ook al doordat ik steeds op andere boten aan het werk ben. Of het nou op een sleper of op de watertaxi is: elke reis is weer een andere, dat verveelt nooit.’

Hieronder een paar foto’s van Rotterdamse haven die Ger met zijn telefoon maakte:

foto Ger Valk 1

Foto Ger Valk 3

foto Ger Valk 2

Foto Ger Valk4

Foto Ger Valk5

Foto Ger Valk6


Meer Onderstroomzie alles