In quarantaine en toch varen

Virtuele rondvaart met de watertaxi


Net nu de lentezon ons toelacht, zit heel Nederland collectief binnen. Designbureau Vruchtvlees en video agency Wolfstreet hebben daarom de handen ineengeslagen zodat niemand iets van het voorjaar hoeft te missen. Door middel van digitale VR-uitjes op de website Thuisuitjehuis.nl is mogelijk om de bekendste Nederlandse bezienswaardigheden in virtual reality te ervaren, zelfs zonder VR-bril.

Rondvaart met de watertaxi

Ga op je smartphone naar Thuisuitjehuis.nl en reis naar het Bloesempark in het Amsterdamse Bos, het Van Gogh Museum of de zonovergoten Nederlandse kust. Stap op een Rotterdamse watertaxi of geniet van een privé pianoconcert van Iris Hond in Het Concertgebouw. Anderhalve meter afstand houden was nog nooit zo gemakkelijk!

Op Thuisuitjehuis.nl vind je drie categorieën: natuur, kunst & cultuur en ontspanning. Naast het Van Gogh Museum werken onder meer het Concertgebouw, Kinderdijk, en de Hortus Botanicus mee. In de categorie ontspanning is het mogelijk om verschillende cafés te bezoeken of een rondje op de
Amsterdamse grachten te varen.

Je kunt de 360 graden video’s via de website op je smartphone bekijken. Deze ervaring kan verrijkt worden door je smartphone in een VR of cardboard bril te plaatsen, maar dit is niet noodzakelijk.

In quarantaine en toch meevaren

‘We merkten dat bij de eerste zonnestralen mensen toch geneigd zijn erop uit te gaan. Om dit avontuurlijke vuurtje enigszins te blussen besloten we de leukste uitjes naar de huiskamer te halen. Op deze manier kun je – zelfs in quarantaine – van kunst, cultuur en de natuur blijven genieten’, zegt Jort Wildschut, creative director bij Wolfstreet .

Thuisuitjehuis.nl is sinds 10 april live. Het platform wordt in de komende weken aangevuld met nieuwe content. Suggesties voor nieuwe VR locaties insturen kan via de website.Meer Onderstroomzie alles