Kapitein Becker neemt voor even afscheid van Rotterdam

Laatste afvaart 2019 Aïda Perla uit de stad

Watertaxi - kapitein Aida Perla Boris Becker

Kapitein Boris Becker is met de Aïda Perla voorlopig weer voor het laatst in Rotterdam. Met zijn vrouw Sheryl ontsnapt hij het komende halfjaar aan de Europese winter om in de Cariben cruises met de Aidanova te gaan varen. Voordat ze morgenochtend vroeg afreizen, doen ze nog wel even een rondvaartje met de watertaxi.

Even het SS Rotterdam bewonderen

Boris Becker (‘Ja, ik heet precies hetzelfde als de tennisser, ik ben alleen iets minder sportief’) raakt op de MSTX8 meteen in gesprek met watertaxischipper Patrick. Die kan zich per slot van rekening een directe collega van zijn passagier noemen: hij was zelf tot voor kort nog kapitein op de Spido. Met zo veel cruise-ervaring aan boord kan het natuurlijk niet anders of onderweg moet ook het SS Rotterdam even van dichtbij worden bewonderd.

Vaste klant van de kapper in Rotterdam

De Aïda Perla gaat de komende tijd in het dok voor een servicebeurt. Vanaf april of mei zal het 300 meter lange cruiseschip opnieuw wekelijks op Rotterdam varen. Boris kent de stad al jaren. Voordat hij het gezag over de Perla voerde, kwam hij hier al met de Aïda Prima. Hij is terugkerende klant van de barbershop in Hotel New York, en brengt zijn vrijetijd graag in door in de binnenstad. Maar ja: ‘In de Cariben hebben ze natuurlijk wél stranden.’

Watertaxi - Aida Perla
De Aïda Perla vanochtend aan de Holland Amerika Kade


Meer Onderstroomzie alles