Liduine uit Zeeland

'Iedere keer als ik hier kom, denk ik: Waarom doe ik dit niet vaker?'

TAXI - Luidine uit Zeeland

Liduine Wijffels studeerde in Rotterdam, werkte hier ook jarenlang bij boekhandel Donner, maar kwam na haar huwelijk uiteindelijk in Zeeland terecht. Ze is er nu voorlichter van de gemeente Reimerswaal, waarvan onder meer de kernen Yerseke en Kruiningen deel uit maken. Heerlijk daar natuurlijk, met al die mosselen en oesters. Toch is Liduines hart stiekem altijd bij Rotterdam blijven liggen.
 

Steeds meer uitstraling

‘Ik ben nu 15 jaar weg uit Rotterdam en kom hier nou nog één keer in de twee maanden. Dan sta je toch weer steeds voor verrassingen. Mooi om te zien dat er steeds weer plekken bij komen die een nieuwe uitstraling krijgen. Zoals Katendrecht: de Fenix Food Factory en het Deliplein had ik hun huidige hoedanigheid nog niet eerder gezien. Word ik wel heel blij van.

‘Van de watertaxi kende ik alleen de houten bootjes en daar heb ik zelfs nog nooit in gezeten. Dit is mijn doop op de watertaxi. Heel spectaculair, maar wel iets te kort, ik had er wel langer in willen zitten.’
 

Wat zijn altijd je favoriete plekken in de stad geweest?

‘Dat is altijd heel wisselend geweest. Ik heb hier gestudeerd, en als student beleef je die stad toch heel anders dan als je wat ouder wordt. Het begon dus in de Oude Haven en dan vooral bij Het Bolwerk - toen waren er nog weinig andere plekken ook. Daarna kwam ik altijd graag bij Dudok: groots, lekker relaxed, doe maar gewoon en lekker eten. En verder allerlei plekken bij het water.
 
‘Ik kan echt niet zonder de nabijheid van water. In Zeeland word ik er heel rustig van. Maar het bruisende van de stad vind ik toch ook wel heel fijn. En dat mis ik wel eens. Iedere keer als in Rotterdam zeg ik weer tegen mezelf: waarom ben ik hier niet vaker?’


Meer Onderstroomzie alles