Monopoly met de watertaxi

Relatiegeschenk voor het Scheepvaartkwartier van Michel Perridon

DSCF1817

Michel Perridon is eigenaar van de monumentale Villa Welgelegen aan de Parklaan in het Scheepvaartkwartier. De voormalige oprichter en CEO van elektronicaconcern Trust heeft de afgelopen jaren vele miljoenen gestoken in de restauratie van het statige pand. Vanuit het ‘familiekantoor’ dat hij erin heeft ondergebracht, blijft hij in het vastgoed actief. Daarnaast is de Quote 500-miljonair komend voorjaar ook in de Nederlandse versie van de tv-serie Dragon’s Den op NPO1 te zien. In het programma is hij een van de investeerders die jonge ondernemers met durfkapitaal op weg kan helpen bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Een eigen Monopoly

Een rasechte Rotterdam die veel van zijn stad houdt, is Michel Perridon óók. Trots als hij is op zijn volledig gerenoveerde Villa Welgelegen, bekostigde hij een origineel Monopoly-spel met daarop álle historische gebouwen van het Scheepvaartkwartier. Er zijn 400 exemplaren van het spel gemaakt. Ze zijn bestemd voor de bewoners/gebruikers van die panden en zakenvrienden van Perridon. De vloot van Watertaxi Rotterdam vervult eveneens een bescheiden rol in het Scheepvaartkwartier-Monopoly: wie in het spel op Algemeen Fonds belandt, krijgt 100 euro uit de pot voor een ritje met een van onze boten naar Hotel New York.

Watertaxi - Monopoly2

Butler

Koen De Meester (rechts op de foto) overhandigde vandaag namens Michel Perridon dit relatiegeschenk aan assistent-bedrijfsleider Leon Giljam van Watertaxi Rotterdam (die er intern natuurlijk voor zal zorgen dat het bij de juiste persoon terecht komt). Koen is even bijzonder als zijn werkgever, want hij is diens butler. Koen werkte in dit unieke beroep eerder in Londen, maar is sinds een jaar in dienst van de heer Perridon, die in Villa Welgelegen bovendien over een huismeester beschikt.

Koen, die Vlaming is, vindt Rotterdam minstens zo’n prettige stad als Londen, al was het maar vanwege onze watertaxi’s. Hij heeft er sinds zijn overkomst uiit Engeland al twee keer gebruik van gemaakt, maar belooft dat we hem komend jaar vaker aan boord gaan terugzien.


Meer Onderstroomzie alles