Onderwijsstaking? Dan maar lekker varen

Bibiche, Senna en Mila op weg naar Villa Zebra

watertaxi - bibiche butter

Het onderwijs staakt, dus deze woensdagmiddag verwachten we net wat meer ouders of oppas-opa’s en -oma’s met kinderen aan boord te verwelkomen dan te doen gebruikelijk.

Dagje-uit

Moeder Bibiche Butter uit Hoogvliet en haar dochter Senna en Mila behoorden vanochtend tot de eerste passagiers die er vanwege de staking maar een gezamenlijk dagje-uit van maakten. Nou ja, niet helemaal om die reden: Bibiche had toch al vrij van haar werk moeten nemen omdat de school van Senna en Mila voor vandaag een studiedag op het programma had staan.

Villa Zebra

De reis met de watertaxi gaat van Pernis naar Villa Zebra aan de Koningshaven, een favoriete attractie van Senna (9) en Mila (6). In het kindermuseum is nu onder andere een tentoonstelling over insekten te zien, en het is er toevallig ook ‘klooimiddag’: de maandelijkse workshop zelf kunst maken onder beleiding van echte kunstenaars.

Dat ze erheen varen vinden Senna en Mila al een belevenis op zich. Ook wanneer ze naar de Euromast of de binnenstad gaan, begint zo’n uitstapje daarom vaak al op de watertaxi.


Meer Onderstroomzie alles