Icoon voor calamiteiten van Watertaxi Rotterdam

Nederland - Frankrijk: Mogelijkheid dat wij vanavond NIET kunnen varen vanwege de dichte mist. Voor meer informatie neem contact op met 010 403 03 03. (laatste update: 16:45 uur)

voor verzoeken en info bel 010 403 03 03

Taxi!

Pizza-magnaat Willem

Willem Renirie van La Pizza op de terugweg van de Foodhallen

taxi - willem renirie

Mede-eigenaar Willem Renirie van de twee La Pizza-restaurants in het Scheepvaartkwartier en Blijdorp opent volgende week met zakenpartner Geertje Yntema een derde vestiging van hun bedrijf in de nieuwe Foodhallen op de Kop van Zuid. Hij komt er zojuist vandaan en neemt nu de watertaxi terug naar de Parkkade, waar zijn auto staat.

‘Ik reis zo pas sinds kort, want ik heb het gemak ervan nog maar net uitgevonden. Parkeren op de Wilhelminapier kost vijf euro per uur, en dat gaat als je hier dagelijks moet zijn nogal in de papieren lopen. Dit is dus een stuk beter. Bevalt goed, ja. Ik bel al vanuit mijn auto dat ik eraan kom, en bijna altijd kan ik dan ook binnen vijf minuten opstappen. Hartstikke vlug.’

Wat bracht La Pizza naar de Foodhallen?

‘Deze stap was eigenlijk niet de bedoeling. We vonden onze twee zaken eigenlijk al voldoende, dus toen ik door de eigenaren van de Foodhallen werd gebeld met de vraag of ik interesse had, was het antwoord aanvankelijk nee. Een van hen is toch komen praten en toen raakten Geertje en ik alsnog enthousiast. We gaan de Foodhallen samen doen met Pepe, de chef van La Pizza Blijdorp.’

Wat is je indruk van het gebouw en het aanbod?

‘De hoge kwaliteit. We zijn natuurlijk in Amsterdam gaan kijken naar de Foodhallen die ze daar eerder zijn begonnen. Niets ten nadele van wat ze daar hebben, maar hier in Rotterdam ligt het niveau van het geheel wel een paar streepjes hoger. Alle vijftien exploitanten bieden smaakvol, verzorgd en heel divers streetfood. Ik vind de inrichting hier ook sfeervoller dan in Amsterdam. Daar is het meer een markthal, in Rotterdam oogt het allemaal net wat sjieker. Maar het bruist er nu ook al, met een paar dagen in de week live-muziek en een dj.’