Politie bedankt onze watertaxischippers

Twee drenkelingen gered van de verdrinkingsdood


watertaxi - politie en schippers

Taart en bloemen van de politie voor onze schippers Kevin de Leeuw van Weenen, Marcel Botter, Gerrit van Katwijk, Martin Baas en Michiel Pijl. Zij waren recent als eersten met hun watertaxi’s ter plaatse bij twee opeenvolgende reddingsacties op de Nieuwe Maas. Kevin en Marcel slaagden erin een jonge vrouw van de verdrinkingsdood te redden. Gerrit haalde met hulp van collega Martin een man uit de rivier die ter hoogte van het Leuvehoofd in het water was geraakt.

Agenten Jurgen en Sorayad van bureau Rotterdam Stadscentrum kwamen de schippers donderdag 23 januari op ons basisstation op het Koninginnehoofd namens alle hulpverleningsdiensten voor hun snelle inzet bedanken. Gerrit (links op de foto) kwam erna nog uitgebreid aan het woord in een radio- en tv-reportage die RTV Rijnmond maakte over de vele reddingsacties waarbij watertaxischippers jaarlijks bij betrokken zijn. We schreven er zelf hier al eerder over.

Al onze schippers zijn zeer ervaren en volledig gediplomeerd, maar noodsituaties als deze gaan ook hen niet in de kouwe kleren zitten. Het zijn alle keren gevallen van leven of dood waar ze dan mee te maken krijgen. Reden waarom zowel de politie Rotterdam als Watertaxi Rotterdam zelf indien nodig nazorg door specialisten kunnen bieden.


Meer Onderstroomzie alles