Sentimental journey met de watertaxi

Geëmigreerd naar Amerika, maar Vlaardingen nooit vergeten

watertaxi - familie uit amerika

De familie Helderop uit Vlaardingen heeft voor twee weken gasten over uit Kansas City, de MacFaddens. Ze zijn vanochtend met zijn achten bij het Delta Hotel aan boord bij watertaxischipper Gerrit van Katwijk gestapt. De bestemming is Rotterdam, waar de MacFaddens onder andere de Markthal, de Euromast en de Witte de Withstraat zullen gaan bewonderen.

Onderweg wijzen de Helderops hun buitenlandse bezoek alvast op wat er vanaf de Nieuwe Maas zoal aan prachtigs is te zien. Ze hebben geluk natuurlijk. Het is schitterend weer. Er varen bovendien net een paar grote zeeschepen op de rivier. En dan is er ook nog de waterscooter die in vliegende vaart en in een regen van spetters langszij komt.

Watertaxi - waterscooter

Voor mevrouw MacFadden-Heilker is het een sentimental journey. Ze is Vlaardingse van geboorte en reist om de zoveel tijd wel een keer naar Nederland, aangezien haar moeder hier nog woont. Daarnaast onderhoudt ze ook een sterke vriendschapsband met de Helderops, van wie ze leeftijdgenoot Peter al sinds haar schooljaren kent. Na de logeerpartij in Vlaardingen gaan ze gezamenlijk nog een weekje vakantie vieren in Zwitserland.

Meneer MacFadden spreekt de Nederlandse taal dankzij zijn vrouw ook een klein beetje. Maar hun kinderen hebben wat dat betreft niets meer van hun Vlaardingse moeder opgepikt. Dat waren in de wieg al op-en-top Amerikanen. ‘Have a nice day’ en ‘Enjoy Rotterdam!’, zeggen we dus tegen die tieners wanneer ze tien minuten later bij de Boompjeskade weer aan land gaan. Maar mevrouw MacFadden kun je natuurlijk nog in gewoon Rotterdams gedag zeggen: *Kommie gauw weer dan?!’

watertaxi - familie uit amerika2


Meer Onderstroomzie alles