Steiger 25 - Maasboulevard

Rotterdamse plekken met een bijzonder verhaal. De watertaxi brengt je erheen. Ditmaal: Aloha aan de Maasboulevard.

watertaxi uitzicht aloha
Uitzicht op de Maas vanaf het terras van Aloha

De Maasboulevard is, anders zijn naam zou kunnen suggereren, niet echt de Champs-Elysées van Rotterdam. Bovenlangs raast het verkeer van en naar de Van Brienenoordbrug. De fiets- en wandelkade eronder ligt weliswaar pal aan de Maas, maar moet het vooralsnog verder ook zonder groen en recreatieve voorzieningen stellen.

Blue City

Mooi op dit stukje van de noordelijke rivieroever is weer wel het weidse panorama dat je hebt op de skyline van Zuid, Unilever, de Hef en de hoogbouw op de Kop van Zuid. Vanaf steiger 25 is het (richting centrum) bovendien maar een klein eindje lopen naar Blue City, de broedplaats van innovatieve ondernemers in de circulaire economie.

Aloha

Blue City is gevestigd in wat van 1988 tot 2010 subtropisch zwemparadijs Tropicana was. De glijbaanbuizen in en rond het veelhoekige gebouw herinneren nog aan dat verleden. Het oostelijk deel van het voormalige zwembad is nog toegankelijk voor publiek.

Hier opende in 2013 bar/restaurant Aloha zijn deuren. Aan de randen van wat ooit de wildwaterbaan van Tropicana was, kun je in even bijzondere als eigenzinnige sfeer lunchen of dineren. Op het grote terras buiten zijn zitjes ingericht met een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug en de rivier.


Meer Onderstroomzie alles