Icoon voor calamiteiten van Watertaxi Rotterdam

Aanvullende veiligheidsmaatregel: max. 2 samenreizende passagiers per rit. Zie ook ons uitgebreide bericht onder de knop ‘Nieuws’ hieronder

voor verzoeken en info bel 010 403 03 03

[Steiger]

Steiger 65 - Euromast

Rotterdamse plekken met een bijzonder verhaal. De watertaxi brengt je erheen. Ditmaal: de Euromast

watertaxi - euromast rdam partners
De Rotterdamse ondernemer Willem Tieleman kocht in 2016 de Euromast om die oude ‘dorre paal’ van de stad een tweede leven te gunnen. De grondige opknapbeurt van deze oer-Rotterdamse attractie (geopend 1960) werd het jaar daarop afgerond en sindsdien zitten de bezoekersaantallen weer volop in de lift.

Space Age

Het met veel staal en glas vernieuwde interieur van ‘s lands bekendste uitkijktoren moet bezoekers de indruk geven dat ze zich aan boord van een ‘vliegende schotel’ bevinden. Het is indirect een verwijzing naar het tijdperk waarin de Euromast werd gebouwd: de Space Age, met zijn futuristische design en populaire tv-series als The Jetsons en The Thunderbirds.

De Euromast staat met zijn lengte van 187 meter straks in de schaduw van de Zalmhaventoren( 214,95 m), een appartementengebouw dat op dit moment in het nabijgelegen Scheepvaartkwartier wordt opgetrokken. Desondanks is en blijft de Euromast nog altijd de grootste voor publiek toegankelijke toren van ons land.

2018 Euromast4 IrisvandenBroek-1
boven op de Euromast foto’s Iris van den Broek – Rotterdam Partners

Niet veel mensen weten dat de Euromast niet alleen een uitkijktoren en restaurant is, maar ook een hotel. In het kraaiennest op 100 meter hoogte, daar waar ook het uitkijkplatform is, zijn twee exclusieve hotelsuites gebouwd.

Logeren in ‘Heaven’ of ‘Stars’

Voor bijna 400 euro, inclusief ontbijt en champagne, kun je er de nacht doorbrengen tussen de sterren. De ramen zijn van spiegelglas, zodat andere bezoekers op het platform geen weet hebben van wat zich daar allemaal afspeelt. De kamer ‘Heaven’ ligt op de zuidzijde en geeft uitzicht op de haven. Vanuit de suite ‘Stars’, met jacuzzi, kijk je over de hele stad. Bij helder weer is vanaf het hoogste punt zelfs Antwerpen zichtbaar.