Watertaxisteiger met een eigen toegangspoortje

Halte 47 in de museumhaven heeft nu deftige entree

halte47maritiemmuseum3

Met de herinrichting van de Coolsingel nog in volle gang, is de Gemeente Rotterdam nu ook op de Schiedamse Dijk begonnen met de aanleg van nieuwe bestrating. De werkzaamheden zullen tot half november 2018 duren. Aansluitend wordt dan ook gestart met de bouw van het Leuvepaviljoen, dat de huidige paviljoens aan de Leuvehaven vervangt. Naar verwacht is het glazen gebouw eind 2019, begin 2020 klaar voor gebruik.

leuvepaviljoen

Het Leuvepaviljoen is een ontwerp van MoederscheimMoonen Architects. Er worden straks twee publiek toegankelijke werkplaatsen van het Maritiem Museum in geopend. Het Havenbedrijf richt er een eigen toeristisch en educatief informatiepunt in. Ook is er plek voor twee nieuwe horecagelegenheden met terassen aan het water. Idealiter zijn dat zaken die goed passen bij het maritieme karakter van de directe omgeving.

Met het Leuvepaviljoen en de aangrenzende museumhaven krijgt de Schiedamse Dijk de allure van een boulevard. Rotterdammers en bezoekers van de stad hebben er, bijvoorbeeld op hun route van de Kop van Zuid naar het centrum en vice versa, daarmee een aantrekkelijk wandel- en verblijfsgebied bij.

Buitenmuseum uitgebreid

Intussen heeft de museumhaven zelf al een aantal veranderingen ondergaan. Met de bouw van een permanente tribune en podium aan het water is extra ruimte voor gemaakt voor activiteiten en buiten-exposities. Ook is een ‘gaststeiger’ aangelegd voor schepen die tijdelijk zijn te bezichtigen. Bij de ingang van het buitenmuseum vertellen informatieborden, grote fotopanelen, scheepskisten en historische werktuigen, in tekst, beeld en via de museum-app, het verhaal van de haven van vroeger.

halte47maritiemmuseum2

De toegang tot steiger nummer 47 (Leuvehaven/Centrum) van Watertaxi Rotterdam is ook meegenomen in dat ontwerp van Kinkorn Architects. Voortaan stappen onze passagiers er op en af door een poortje dat Maarten Meevis van dat bureau er vorige maand liet verrijzen. We kregen er onze eigen scheepskist met daarop een kaart van al onze halteplaatsen bij. Deftig!


Meer Onderstroomzie alles