Beginnend elektromonteur (40 uur per week)

Aan de slag bij de Rotterdamse watertaxi

foto manager werkplaats

Heb jij een mbo-diploma Elektrotechniek op zak en ben je op zoek naar een leuke en uitdagende eerste baan waarin je veel kunt leren? Als beginnend elektromonteur bij Waterweg – ja, het bedrijf achter de bekende zwartgele watertaxi’s in Rotterdam – ga je aan de slag met de elektrische aandrijving van onze schepen.

Dit ga je doen

Onze vloot is op dit moment nog niet helemaal elektrisch aangedreven; in 2030 willen we volledig emissievrij varen. Hierbij ga jij als beginnend elektromonteur dus een belangrijke rol spelen. Je gaat aan de slag met de aandrijfsystemen binnen onze vloot van zo’n 25 watertaxi’s.

Je werkplek is de werkplaats op een prachtige locatie in hartje Rotterdam, die bestaat uit verschillende docks bij het watertaxi-basisstation vlak naast Hotel New York. Hier zorg je voor reparaties aan boordinstallaties en ben je inzetbaar voor andere veelvoorkomende elektrotechnische werkzaamheden.

Je hoeft niet meteen op dag één alles (zelfstandig) te kunnen; in onze werkplaats is er veel ruimte om op jouw tempo (bij) te leren. Zo kun je je ontwikkelen op het gebied van onder meer lithium-batterijsystemen en elektrische aandrijvingen, CAN-buscommunicatie, laadinfrastructuur (IEC 61851), laadcommunicatieprotocollen (IEC61851 AC laden en ISO15118 CCS combo-snelladen), veilig werken aan e-voertuigen (NEN-9140) en botenkeuringen zoals ES-TRIN.

Dit neem je mee

• Een mbo-diploma Elektrotechniek of iets vergelijkbaars.
• Kennis van elektrotechniek, meet- en regeltechniek en besturingstechniek.
• Kennis van ICT: je hebt basiskennis van programmeren.
• Focus: je kunt nauwkeurig werken met ingewikkelde systemen.
• Leergierigheid: je vindt het leuk om nieuwe kennis op te doen en je grenzen te verleggen.

Dit krijg je van ons

• Een salaris van minimaal € 2.300,- en maximaal € 3.200,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
• Een werkweek van 5 doordeweekse dagen.
• Een jaarcontract dat we, bij wederzijds vertrouwen en tevredenheid, omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.
• 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband.
• Veel aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Over Waterweg Rotterdam

Waterweg Rotterdam is de eigenaar én technische dienst van een van Rotterdams mooiste iconen: de watertaxi. Met een vloot van zo’n 25 schepen verzorgt Watertaxi Rotterdam dagelijks al het personenvervoer over het water in Rotterdam en Schiedam. Een van onze grootste uitdagingen is een volledig emissievrije vloot in 2030. Een deel van onze schepen is dat al. Ons team bestaat nu uit zo’n tien medewerkers en zal zich in de toekomst verder uitbreiden.

Enthousiast?

Is deze functie iets voor jou? Dan horen we graag van je! We zijn benieuwd wie je bent en wat je kunt.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over deze vacature? Neem gerust contact op met Claudia Ang, afdeling personeelszaken op het volgende mailadres: pz@springholding.nl