Op en rond de Nieuwe Maas Passagiers

Wel zo gemakkelijk: oversteken met de nieuwe veerdienst

Altijd een watertaxi van Centrum naar de Kop van Zuid en v.v.

watertaxi - passagiers berlijn
Passagiers van cruiseschip Aida tijdens de oversteek met de nieuwe watertaxiveerdienst

Tientallen Rotterdammers en bezoekers van de stad hebben zaterdag en zondag al meteen gebruikgemaakt van de watertaxiveerdienst Centrum-Willemskade-Kop van Zuid. Ondanks de kou en de regen was het heel weekend doorlopend druk bij alle drie de halteplaatsen. Dus dat belooft wat nu de lente toch echt lijkt aan te breken.

watertaxi - waternethalte leuvehaven2
Halteplaats van de veerdienst in de Leuvehaven

Ook doordeweeks

De komende maanden verwachten we duizenden passagiers op de nieuwe lijndienst te gaan vervoeren. Natuurlijk: veel winkelend publiek, bezoekers van het uitgaansleven, toeristen en Rotterdammers op een gezinsuitje. Maar doordeweeks zeker ook al die forenzen en bewoners van de Wilhelminapier en Katendrecht die de veerdienst van en naar hun werk kunnen nemen.

watertaxi rijnmond veerdienst

RTV Rijnmond aan boord

De veerdienst vaart óók van maandag tot en met vrijdag elk halfuur tussen 07.00 en 20.00 uur, en wat is er mooier dan de nieuwe werkweek fris te starten met een kort maar spectaculair ritje over de Nieuwe Maas? Een radio- en tv-ploeg van RTV Rijnmond interviewde deze maandagochtend vroeg de eerste forenzen die bij schipper Richard aan boord stapten. Even daarvoor werd ook het eerste lichting Aida-passagiers met de veerdienst overgezet.

Rotterdam op maandag

Het viel trouwens nog helemaal niet mee om dat gezelschap (twee families met kinderen uit Berlijn) van toeristische tips voor hun bezoek aan Rotterdam te kunnen voorzien. Veel is er per slot van rekening niet aan te bevelen op een maandagochtend. Het aanbod aan attracties is dan schaars. Misschien dat de stad eens kan overwegen om ten minste de musea en de winkels ook dan gewoon te openen?

Het tv-item over de nieuwe veerdienst is dinsdag 4 april om 17.00 uur te zien op RTV Rijnmond. Is de nieuwe veerdienst van Watertaxi Rotterdam ook voor jou een uitkomst? Hieronder vind je alle informatie over de vaartijden!

Dienstregeling Centrum - Kop van Zuid 230323 jpeg3