Op en rond de Nieuwe Maas

Kennismaken met de MSTX 22

De waterstof-watertaxi vaart alvast iedere zaterdag én voor binnen- en buitenlandse delegaties

watertaxi - citylab

Onze nieuwe waterstof-watertaxi is in de vaart. We zetten het schip alvast iedere zaterdag in voor het reguliere passagiersvervoer, dus boek er vooral een ritje mee! Tegelijkertijd ook ontvangen we de komende maanden aan boord ook allerlei binnen- en buitenlandse delegaties voor een korte rondvaart met de MSTX 22. Er is in de politiek en in de maritieme sector vanzelfsprekend veel belangstelling voor een van de eerste boten ter wereld met een aandrijflijn op deze groene energie.

Jury CityLab010

Juryleden van het Rotterdamse platform voor maatschappelijke innovatie, CityLab010, vormden vorige week het eerste gezelschap dat met de MSTX22 kwam kennismaken. Citylab010, een investeringsfonds van de gemeente Rotterdam, kende al in 2018 een subsidie van 166.000 euro toe voor de ontwikkeling ervan. Tijdens de oversteek van Hotel New York naar de Maasboulevard vertelde schipper Rob aan de juryleden hoe dat gemeenschapsgeld in de technologie van het schip is besteed.

watertaxi - citylab2 !

Waterstof heeft onder andere in de vervoerssector een grote toekomst, want het is energie zonder schadelijke CO2-uitstoot en dus duurzaam. Onder andere in onze stad wordt ondertussen al fors geïnvesteerd in de productie ervan, zodat er straks nog veel meer schepen, vrachtwagens, bussen en personenauto’s door waterstof kunnen worden aangedreven.

mstx22 klein

Emissievrije vloot

De waterstof-watertaxi is in augustus 2022 aan onze huidige vloot toegevoegd. Die telt inmiddels 23 schepen, waaronder zes elektrische. In 2030 varen alle Rotterdamse watertaxi’s volledig emissievrij. In de MSTX 22 loopt (of ja, beter: vaart) u al een stukje op deze veelbelovende ontwikkeling vooruit.