Op en rond de Nieuwe Maas Schippers Passagiers

Sneeuw? Vrieskou? Er mot gewerrukt worre!

Geen last van gladheid of uitgevallen vervoer voor wie reist met de watertaxi

schip op sleep2 kopie

Van vastgevroren tram-, metro- en spoorrails en gladheid op de weg hebben we op de Nieuwe Maas geen last. Zolang de rivier niet ook dichtvriest, kunnen we met de robuuste vloot van Watertaxi Rotterdam onze passagiers moeiteloos blijven vervoeren. Vooral zakelijke passagiers maken daar dezer dagen natuurlijk dankbaar en veelvuldig gebruik van. Komen ze ondanks de weersomstandigheden gewoon toch nog op tijd op hun werk of hun afspraak.

Matroos Waalhaven kopie

Niet heel de stad ligt stil

Onderweg merken ze heus wel dat niet heel Rotterdam stilligt. Er mot ook in tijden van corona en pittige vrieskou gewerrukt worre, nietwaar? Met name in de ijzige en grijzige Waalhaven zie je hier en daar dik ingepakte matrozen bovendeks aan de slag in hun lichtgevende jassen en broeken. Ook de scheepskranen zijn niet onbemand, en op het water lijkt het eveneens business as usual. We passeren het ene na het andere immense zeeschip dat de stad binnenloopt.

schip op sleep kopie

Nog even doorbijten…

Op de kades zelf zijn maar weinig mensen te zien. Een enkele vader of moeder die een sleetje met een kind voorttrekt. Een eenzame wandelaar met een verkleumd hondje. Nog anderhalve maand te gaan tot de lente aanbreekt en het virus hopelijk is bedwongen. Nog even doorbijten dus maar, want het einde van de winter en de pandemie is in aantocht.

Waalhaven kranen en schepen kopie

Uitzicht op Wilhelminapier goed kopie

Waalhaven close-up containers kopie

Watertaxi op Maas kopie

Waalhaven close-up schepen kopie