Op en rond de Nieuwe Maas

Hop on, hop off-lijn al in eerste weekend een succes

Rondje langs de mooiste attracties van Rotterdam aan het water

Cirkellijn - familie Kop van Zuid achtergrond

Veel Rotterdammers en toeristen wisten dit Pinksterweekend al snel dat de stad een attractie rijker is. Zowel zaterdag als zondag werd meteen druk gebruikgemaakt van de nieuwe hop on, hop off-lijn van Watertaxi Rotterdam.

Cirkellijn - groepsfoto Opmeer kopie

Met de elektrische boten van onze vloot maken we elk weekend en ook op feestdagen tussen 11.00 en 20.00 uur een rondje van een uur langs de mooiste en leukste bezienswaardigheden aan en nabij de Nieuwe Maas. Op- en afstappen kan bij vijf van onze halteplaatsen die we onderweg aandoen, maar het staat iedereen natuurlijk ook vrij om een heel uur lang gezellig aan boord te blijven.

Cirkellijn - halte Euromast kopie

Oké, even wennen

Zondagmorgen nam schipper Manu onder meer deze twee gezinnen uit Opmeer mee, van wie we vermoedden dat ze echt voor het eerst in Rotterdam waren. Een van de moeders in het gezelschap dacht tenminste een kerk te zien terwijl ze Hotel New York bedoelde, en de Erasmusbrug werd nota bene aangezien voor de Euromast. Maakte niet echt uit uiteraard; ook in Rotterdam zelf moeten we tenslotte nog een beetje wennen aan het feit dat we een toeristenstad zijn.

Cirkellijn - koppel 3 kopie

We varen de hop on, hop off-lijn tijdens de ochtenden met de duurzame Maastaxi’s 34 en 35 (max 12 personen) en ’s middags met de grotere Maastaxi’s XL waarop meer passagiers mee kunnen. De hop on, hof-lijn vaart natuurlijk ook morgen, op Tweede Pinksterdag. Hier vind je meer informatie over de dienstregeling en de op- en afstaphaltes.

Cirkellijn - halte SS kopie